Доступність посилання

ТОП новини

Зовнішньополітичний курс України не зазнає ревізії, наголосив президент України


Про це Віктор Ющенко говорив у столиці Литви

Про це Віктор Ющенко говорив у столиці Литви Вільнюсі з президентом Литви Валдасом Адамкусом та з генеральним секретарем Ради Євросоюзу – верховним представником ЄС із питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єром Соланою.

Ющенко в розмові з Адамкусом також подякував Литві за підтримку євроатлантичних прагнень України. Ці прагнення, серед іншого, обидва президенти обговорили в перебігу сьогоднішньої зустрічі в столиці Литви Вільнюсі.

Ющенко, зокрема, переконаний, що демократичну коаліцію в Україні вдасться створити і новий уряд сформують уже в червні. Адамкус зазначив, що українські парламентські вибори були взірцем демократичних виборів за оцінкою всіх європейських країн.

Із Соланою Ющенко обговорив, поміж іншим, лібералізацію візового режиму до ЄС для певних категорій українських громадян.

Іще Віктор Ющенко відкрив у Вільнюському університеті іменну авдиторію Тараса Шевченка. Шевченко свого часу слухав лекції в цьому університеті по тому, як потрапив до Вільнюса 1829 року.

Завтра президент України виступить у Вільнюсі на конференції «Спільне бачення спільного сусідства». Крім того, він зустрічається з низкою державних керівників, які теж приїхали на цю конференцію. Сьогодні Віктор Ющенко вже мав зустріч із президентом Естонії Арнольдом Рюйтелем.
XS
SM
MD
LG