Доступність посилання

ТОП новини

Іран не відступиться від реалізації ядерної програми


Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад зазначив, що збагачення урану планують проводити “у відповідності з міжнародним законодавством та під контролем МАГАТЕ”.

Таку заяву президент країни Махмуд Ахмадінеджад зробив на саміті Організації з Економічної Співпраці в Баку.

Іранський президент додав, що його країна продовжуватиме роботи зі збагачення урану, доки не отримає паливо для атомних електростанцій у промислових масштабах.

Він зазначив, що збагачення урану планують проводити “у відповідності з міжнародним законодавством та під контролем МАГАТЕ”: “Ми не робимо різких заяв – ми здійснюємо наші законні права. Є кілька країн, які проти поступу інших держав. Вони кажуть, що будь-яка держава, що хоче поступу, мусить спитати в них дозволу. Це проти всіх міжнародних законів. Жодна незалежна країна цього не прийме”.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв сказав, що ядерне питання Ірану треба вирішувати у відповідності до міжнародного права:

“Все потрібно вирішити згідно з нормами та засадами міжнародного права. Якщо міжнародне право і положення міжнародних організацій надають можливість країні мати ядерну енергію, тоді стосовно цього не має бути ніяких розбіжностей”.
XS
SM
MD
LG