Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Іду...Курю...


Київ, 5 травня 2006 року. Наші предки виготовляли з цієї рослини одяг, а сучасники навчилися отримувати від неї кайф. Конопля, маріхуана, план, гашиш , або ж просто ТРАВА. Деякі країни вже дозволили вживати легкі наркотики, в Україні ж за зберігання і розповсюдження трави можна отримати строк. Припинити кримінальне переслідування людей, що вживають легкі наркотики - до цього, зокрема, закликатимуть завтра учасники Конопляного Маршу, що пройде у Києві. Про вплив легких наркотиків на людину, про шкідливість чи безпечність "трави", про ставлення суспільства до вживання до маріхуани в Україні та на Заході - про це - і трохи більше говоритимуть сьогодні Звуки життя – Іду... Курю... З вами Віола Бурда.

Конопляний марш, який цього року пройде у ста вісімдесяти дев’яти містах світу, в Києві відбудеться вже вдруге. Любителі маріхуани пройдуться Михайлівською площею під барабанний бій. Про мету цієї акції дізнавалася кореспондентка Звуків життя Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Іван - має роботу про яку давно мріяв і вчиться в інституті. Він - творча людина...і курець маріхуани. Цей продукт не вважає суспільно небезпечним - каже, що на відміну від п’яниць накурена людина ніколи не буває агресивною... Тому для інших не являє жодної небезпеки, а для себе із цього стану може взяти багато корисного...

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Киянка Інна років чотири тому побувала з родиною в Амстердамі. Курити маріхуану в Нідерландах дозволено після вісімнадцяти років і то в спеціальних так званих кафе-шопах. Якщо розкурити "косяк" на вулиці, поліція вас оштрафує, згадує Інна.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Жодне дослідження ще не довело переконливо - шкідливість чи навпаки користь від маріхуани. Однак з радянських часів курців коноплі зараховують у наркомани. Водночас, більшість радянських людей маріхуану не курили, а відтак не можуть мати власної думки - чи дійсно це є наркотиком. Чи все таки коноплю можна ставити в один ряд з алкоголем та тютюном... Саме такий поширений серед виборців стереотип ще довго не дозволить народним депутатам легалізувати маріхуану - говорить юрист Володимир Яворський. Хоча, подейкують, серед народних обранців є багато любителів коноплі...

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG