Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія пропонує не збільшити, а зменшити мито на імпорт українських безшовних труб.


Наталія Вікуліна Брюссель, 5 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Єврокомісія пропонує не збільшити, а зменшити мито на імпорт українських безшовних труб. Про це Радіо Свобода повідомив один із представників Єврокомісії, що говорив на умовах анонімності. Він назвав непорозумінням поширену в Україні інформацію, що мито буде підвищене.

Рішення про розмір мита на імпорт українських безшовних труб країни Євросоюзу мають ухвалити наприкінці травня – на початку червня, повідомив прес-секретар Комісара ЄС з питань торгівлі Пітер Пауер. А про причини цього розслідування в інтерв’ю для РС він сказав так:

“Ми почали розслідування, тому що отримали скаргу, що українські продавці труб влаштовують демпінг на європейському ринку. Тож ми мали це дослідити, і нині наше розслідування майже добігає кінця”.

За його словами, 11 травня на Антидемпінговому комітеті Європейська комісія разом із країнами-членами ЄС обговорить результати дослідження, але остаточне рішення буде ухвалене пізніше. Чи буде мито становити 25%, як про це повідомляє українська преса?

“Ніхто в Єврокомісії цього не говорив. Я не можу коментувати характер цього рішення”, - сказав прес-секретар Комісара ЄС з питань торгівлі.

Водночас інший працівник Єврокомісії заявив, що нове мито не стане перепоною для участі українських компаній на європейському ринку. Скоріше навпаки, адже Єврокомісія хоче значно зменшити мито на українські труби, яке нині становить 38%.

Чи це може стати доброю новиною для виробників труб в Україні? Працівник Єврокомісії нагадав, що рішення ще не ухвалене. До того ж усе залежить від того, як подивитися на запровадження нового мита – так, чиновник добре розуміє українських виробників, які хочуть, щоб мито взагалі зникло. За словами працівника Єврокомісії, нині, однак, можливо його тільки зменшити .

Нагадаємо, що у четвер український уряд висловив стурбованість з приводу можливого обмеження доступу українських труб на європейський ринок.
XS
SM
MD
LG