Доступність посилання

ТОП новини

Марш Свободи, запланований у Києві у рамках щорічного Всесвітнього Конопляного Маршу – не відбувся


Організатори маршу, що не відбувся, уважають міліцію винною у зриві акції.

Організатором акції була Громадська ініціатива «Об''єктивна реальність». Бажаючі взяти участь у Марші зібралися на Михайлівській площі в Києві близько 13:00, однак так і не змогли почати ходу запланованим маршрутом.

Практично відразу до них впритул підійшли прихильники УНА-УНСО, які скандували образливі гасла на адресу учасників Маршу, виражаючи свій протест проти вживання наркотиків.

Щоб не допустити зіткнень сторін, міліція оточила частину бажаючих взяти участь у Марші Свободи. Оточення було знято тільки близько 16:00, тоді як прихильники УНА-УНСО пішли із площі близько 15:20.

Організатори Маршу кілька разів просили керівництво міліції зняти оточення й дозволити почати ходу, однак міліція відмовляла, мотивуючи це тим, що прихильники УНА-УНСО можуть знову повернутися і виникне конфлікт.

Організатори маршу, що не відбувся, уважають міліцію винною у зриві акції.

Також представник Громадської ради з питань прав людини при МВС України Володимир Чемерис повідомив журналістам, що заступник начальника Головного управління МВС у Києві Віталій Ошовський особисто сказав йому, що не допустить проведення Маршу.

Чемерис сказав, що буде скаржитися на це міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, оскільки вважає дії міліції порушенням прав учасників акції.

Громадська ініціатива «Об''єктивна реальність» закликає толерантно ставитися до тих, хто вживає легкі наркотики.
XS
SM
MD
LG