Доступність посилання

ТОП новини

У Криму проросійські організації протестують проти реабілітації ОУН-УПА.


Володимир Притула Сімферополь, 10 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму проросійські організації протестують проти реабілітації ОУН-УПА. Кілька десятків їхніх активістів сьогодні пікетували Постійне представництво Президента України в Криму. Вони погрожували Віктору Ющенку відставкою, а воїнам Української Повстанської Армії – смертю.

“Ющенко геть!!!”, - Пікет проти визнання Української Повстанської Армії воюючою стороною у 2-й Світовій війні вилився зрештою в антипрезидентський мітинг. Його учасники заявили, що домагатимуться імпічменту Віктора Ющенка і збираються провести акції протесту і в інших містах Криму та Півдня і Сходу України.

Каже лідер радикальної молодіжної організації “Прорив” Надія Полякова: “Реабілітація воєнщини ОУН-УПА рівносильне реабілітації фашизму. А реабілітація на державному рівні, як це пропонує Президент України, це виклик усьому цивілізованому світу!”

Активісти "Прориву" палять муляжі прапорів нацистської Німеччини
Її колеги з “Прориву” спалили перед Представництвом президента кілька муляжів прапорів нацистської Німеччини та Організації українських націоналістів і пообіцяли так само палити ветеранів ОУН-УПА: “Я зараз спалив бандерівський фашистський прапор. Коли за будь-якої ситуації я побачу бандерівців, фашистів з ОУН-УПА – я їх так само палитиму, як і сьогодні!”

Йосип Воробчак – один з небагатьох кримчан, колишніх бійців УПА, проти якого і спрямована погроза смерті з боку проросійських радикалів, каже, що попри все підтримує пропозицію президента: “Я позитивно ставлюся, аби він тільки зміг це зробити, бо ми ж боролися і вмирали за Україну. І нічого не боялися!”

Ветеран УПА Йосип Воробчак
XS
SM
MD
LG