Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Шухевич, син генерала УПА Романа Шухевича, вимагає від уряду видати родині рештки, що можуть належати його батькові


У жовтні минулого року у річці Збруч знайшли людські кістки. За припущенням, вони можуть належати генералові Української повстанської армії. Втім з проведенням експертизи влада зволікає.

Провідник УПА загинув у битві під Львовом у 1950 році, його з усіх боків оточили внутрішні війська.

Минулого року син і донька генерала довідались, що тіло батька наказали вивезти за межі області. Його спалили, загорнули в брезент і кинули в Збруч.

Рік тому колишній полковник МВД вказав на місце поховання легендарного героя на Хмельниччині. Велись пошуки, за вказівкою посадовців Рівненської ОДА, про які родина генерала не знала і свідка не бачила. Чиновники поінформували ЗМІ про знайдений скелет.

Нещодавно пан Юрій з’ясував, що насправді знайшли лише 3 кістки і пошуки давно припинені. Експертизу останків не проводять. Рідна сестра генерала Романа Шухевича, яка мешкає в Нальчику, надіслала необхідну експертизу аби її звірили із знайденими кістками у Збручі.

Родина генерала Шухевича проведе експертизу знайдених кісток лише за кордоном. Сьогодні Юрій Шухевич домагається від СБУ дозволу на вивчення архівних матеріалів батька, а від уряду продовження пошуків у Збручі.
XS
SM
MD
LG