Доступність посилання

ТОП новини

Кримські журналісти примусили парламент автономії працювати у відкритому режимі.


Володимир Притула Сімферополь, 12 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у Сімферополі кримські журналісти примусили парламент автономії працювати у відкритому режимі. Перша установча сесія Верховної Ради Криму розпочалася зі скандалу, коли представники Партії регіонів запропонували зробити її закритою від мас-медіа.

Голова Виборчої комісії АРК Олексій Кондратенко оголосив відкритим перше засідання новообраного кримського парламенту, де найбільше місць отримали “регіонали” та їхні політичні союзники. Вони ж і наполягли на тому, щоб сесія проходила за зачиненими дверима, без преси. Але журналісти збунтувалися і відмовилися покидати залу засідань. А прокурор Криму Віктор Шемчук заявив, що рішення сесії незаконне й одразу ж його опротестував. Присутній на сесії керівник секретаріату Президента України Олег Рибачук назвав рішення про недопуск
Депутати кримського парламенту Нестор Шуфрич
і Дмитро Табачник;
(@RadioSvoboda.Ua)
преси “проявом слабості “регіоналів”.

На підтримку журналістів частина депутатів заблокувала трибуну і, зрештою, “регіонали” із союзниками відступили. Вони не скасували свого рішення, але дозволили журналістам бути примсутніми на сесії. Ну, а далі, попри неактивні протести представників Блоку Куницина і Народного руху України, дуже швидко і на безальтернативній основі обрали нового голову Верховної Ради автономії.

Скандал на сесії кримського парламенту: депутати заблокували трибуну, вимагаючи не виганяти журналістів із зали засідань.
Новим спікером кримського парламенту став лідер фракції Блоку “За Януковича!” 47-літній Анатолій Гриценко, який уже обіймав цю посаду у 1997-98 роках. За нього проголосував 71 депутат зі 100. До останнього дня він працював 1-м віце-прем’єром уряду автономії на чолі з “нашоукраїнцем” Анатолієм Бурдюговим. Сьогодні ж Верховна Рада Криму відправила цей уряд у відставку, доручивши його членам виконувати свої обов’язки до обрання нового складу Ради міністрів АРК. Відновить свою роботу 1-а сесія 19 травня, а до цього Анатолій Гриценко має підібрати кандидатури своїх заступників і, найголовніше – нового прем’єра автономії.
XS
SM
MD
LG