Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі сьогодні урочисто відкрили пам’ятник-меморіал загиблим українцям


Президент України Віктор Ющенко і президент Польщі Лех Качинський в селі Павлокома (Підкарпатське воєводство, Польща), взяли участь в урочистому відкритті пам''ятника-меморіалу 366 загиблим українцям, що полягли від рук вояків польської армії у березні 1945 року. У своєму виступі Президент Ющенко відзначив надзвичайну важливість цієї події на шляху до зміцнення добросусідських відносин та історичного примирення українського і польського народів.


Президент України Віктор Ющенко і президент Польщі Лех Качинський в селі Павлокома (Підкарпатське воєводство, Польща), взяли участь в урочистому відкритті пам''ятника-меморіалу 366 загиблим українцям, що полягли від рук вояків польської армії у березні 1945 року.

У своєму виступі Президент Ющенко відзначив надзвичайну важливість цієї події на шляху до зміцнення добросусідських відносин та історичного примирення українського і польського народів.

«Перед двома народами, двома владами було дві дороги – продовжувати у своїх душах війну, або подати одне одному руки. Україна та Польща вибрали дорогу порозуміння» – сказав Президент України.

Президент Польщі Качинський наголосив, що сьогоднішня урочистість є свідченням того, що Україна й Польща визнають спільні цінності, однаково розуміючи, що «для жодного злочину немає виправдання». «Ми не можемо змінити минулого, але можемо зробити так, щоб воно не визначало майбутнього», – сказав Президент Польщі.

Президент Ющенко перебуває в Польщі з дводенним офіційним візитом.

Як повідомила кореспондентка Радіо Свобода, президенти України та Польщі у п’ятницю говорили про співпрацю в енергетичній сфері, про реалізацію проекту «Одеса-Броди-Гданськ» та про можливість проведення міжнародної конференції з енергетичних питань.

Президент Лех Качинський запевнив Президента Ющенка, що Польща рішуче підтримує прагнення України приєднатися до ЄС та НАТО.
XS
SM
MD
LG