Доступність посилання

ТОП новини

У Київському апеляційному суді відновили судовий процес у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе


На лаві підсудних – троє звинувачених у виконанні вбивства.

На лаві підсудних – троє звинувачених у виконанні вбивства.

Сьогодні почнуть допитувати першого з підсудних – Олександра Поповича. Відтепер судові слухання будуть проходити у закритому режимі.

Журналісти були присутні лише під час перевірки допусків учасників процесу. Після перевірки всіх, у кого допуски відсутні, попросили залишити судову залу: це один із представників Мирослави Гонгадзе та журналісти.

Рішення про закритий хід процесу ухвалила судова колегія, а потім його підтвердив експерт з питань державних таємниць МВС України.

Це пов’язано з секретною інформацією, яку містять матеріали слідства. Хоча, як вважає представник потерпілої сторони, адвокат Андрія Федура, держтаємниця розголошувалась на попередніх судових засіданнях: “Я не виключаю, що я буду готувати заяву про злочин і просити притягнути певних посадових осіб до кримінальної відповідальності за розголошення державної таємниці. Бо якщо висновок експерта виявиться обґрунтованим, то очевидно, що скоєно злочин, матеріали ж були розголошені раніше. Це зроблено прокуратурою”.

Андрій Федур повідомив також, що свідків у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе може побільшати.

На попередніх засіданнях він вимагав свідчення в суді низки високопосадовців. Зокрема, колишнього Президента Леоніда Кучми, спікера парламенту Володимира Литвина та інших. “Тих же високопосадовців України, яких я раніше заявляв, я й буду наполягати в майбутньому під час судового слідства. Потім будуть і інші. Цей список буде розширений. Тобто, це лише певна частина осіб, це лише початок. Буде осіб набагато більше. Я вважаю, що після свідчень, в тому числі, цих свідків буде десь близько двадцяти”.
XS
SM
MD
LG