Доступність посилання

ТОП новини

У Криму незадовго до Дня пам’яті жертв депортації посилені заходи безпеки.


Володимир Притула Сімферополь, 16 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму незадовго до Дня пам’яті жертв депортації посилені заходи безпеки. Відсьогодні всі працівники міліції та інших правоохоронних органів переведені у режим підвищеної готовності. Чого побоюються кримські правоохоронці?

За дві доби до річниці депортації кримські татари вже встановили намети на центральному майдані Сімферополя
Для підтримання громадського порядку під час проведення 18 травня у Криму жалобних заходів з відзначення 62-ої річниці депортації кримськотатарського народу з півострова будуть залучені усі сили кримської міліції. Про це повідомив Центр громадських зв''язків Головного управління МВС України в Криму.

Традиційні демонстрації і мітинги проходитимуть практично в усіх населених пунктах півострова. Кримські правоохоронці звертають увагу на те, що проведення даних заходів супроводжуватиметься великим скупченням людей. У зв''язку з цим кримський главк міліції затвердив план охорони громадського порядку під час проведення жалобних заходів, за яким до Сімферополя будуть перекинуті додаткові сили.

Каже начальник Центру громадських зв’язків полковник Олександр Домбровський: “Всього буде задіяно достатньо сил. Лише на майдані Леніна безпосередньо серед людей працюватиметь 415 співробітників. Крім того, передбачені відповідні резерви, які дислокуватимуться поблизу. А загалом у Сімферополі цього дня братимуть участь в охороні громадського порядку майже 4 тисячі осіб ”, - повідомив полковник Домбровський. За його словами, правоохоронці застерігають мешканців та гостей півострова від будь-яких провокаційних висловлювань і дій на адресу учасників заходів та оточення. Крім того, міліція просить бути пильними і дотримуватися порядку, а також за можливості триматися подалі від центру Сімферополя, де пройдуть основні масові заходи.

Водночас один лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що правоохоронцям не слід нагнітати панічні настрої, бо всі масові заходи насправді організовуються спільно з кримською владою і, за традицією, проходитимуть мирно та толерантно: “Всі заходи проходитимуть мирно. Люди вийдуть на вулиці, щоб продемонструвати єдність народу і вшанувати пам’ять тисяч жертв депортації”. Очікується, що у жалобному мітингу у Сімферополі 18 травня візьмуть участь до 20 тисяч осіб з усіх регіонів Криму.
XS
SM
MD
LG