Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Одесі відкрили дводенну виставку “Українська книжка на Одещині”


У заході беруть участь представники понад 60 видавництв із різних регіонів. 20 із них представляють Одеську область.

У заході беруть участь представники понад 60 видавництв із різних регіонів. 20 із них представляють Одеську область. Усі представлені видавництва беруть участь у конкурсі на найкращу книжку.

Директор Одеської обласної державної наукової бібліотеки імені Горького Ольга Ботушанська наголосила, що проведення в регіоні такої виставки свідчить: “Місцева публіка зацікавлена в українській книжці. Усі три дні до нас ідуть читачі, жителі міста. Тут є і книжки на науково-пізнавальні, історичні та інші актуальні теми”.

Ольга Ботушанська повідомила, що виставка “Українська книжка на Одещині” сприятиме і наповненню книжками регіональних бібліотек.

Занепокоєння станом української книжки на Одещині висловив директор регіонального видавництва “Маяк” Дмитро Буханенко: “Українська книжка перебуває на найнижчому щаблі соціальних сходинок, і цей процес буде тривати далі. Нині триває перебудова урядових інституцій. На книжку ніхто не звертає уваги”.

Дмитро Буханенко вважає, що без допомоги держави українська книжка не буде здатна виправити своє критичне становище. Серед першочергових кроків він назвав рекламу нових україномовних видань у ЗМІ та відновлення роботи книжкових крамниць в Одесі.
XS
SM
MD
LG