Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів хоче коаліціюватися.


Тетяна Ярмощук Київ, 18 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Розмови про коаліцію у новому парламенті тривають вже два місяці. Сьогодні Партія регіонів знову розіслала всім політичним силам, які прийшли до нового парламенту проект коаліційної угоди. Попри те, що колір майбутньої коаліції невідомий, керівник Кабінету Міністрів Юрій Єхануров, виступаючи перед лідерами об’єднань підприємців презентував програму нового уряду.

Вже вдруге Партія регіонів розсилає проект коаліційної угоди всім політичним силам, що пройшли до нової Верховної Ради. Минулого разу регіонали запропонували коаліціаду 4 травня. Свій крок представники Партії Регіонів називають жестом доброї волі. Олексій Плотніков:

“Це документ, який пропонує наша партія іншим політичним силам для того, щоб вони приєднувалися до створення коаліції разом з Партією регіонів. Існує й справді багато варіантів, на базі чого ґрунтуватиметься коаліції. В даному випадну ми зробили крок доброї волі”.

А чому Юрій Єхануров виголосив програму дій нового уряду до створення парламентсько-урядової коаліції не знає навіть дехто з його однопартійців. Нашоукраїнець Володимир Стретович:

“Важко про це сказати. Сьогодні політрада засідала і працювала над тим, що декілька варіантів угод, які запропонували суб’єкти помаранчевої коаліції і настав час у декілька днів звести їх до спільного знаменника. А чому це відбулося. Знаєте, людина передбачає, а Господь вирішує”.

Більшість же експертів сходяться, що майбутню коаліцію створять “Наша Україна”, Блок Юлії Тимошенко та Соцпартія.

Затягування зі створенням союзу політолог Вадим Карасьов пояснює так:

“Це по суті торги, гра на нервах конкурентів, демонстрація того, що у когось нерви сильніші, що він не озирається назад а продовжує працювати у звичному режимі”.

Пан Карасьов зазначає, що затягування коаліційних переговорів негативно відбивається на економічній ситуації у країні.

За українським законодавством парламентсько-урядову коаліцію депутати мають сформувати протягом 30 днів від дня проголошення присяги.
XS
SM
MD
LG