Доступність посилання

ТОП новини

Влітку 2006 року дітям в Одесі будуть забезпечені відпочинок та оздоровлення.


Петро Каландирець Одеса, 19 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Підсумки виконання міського бюджету Одеси за перший квартал 2006 року викликали чи не найбільші дебати серед присутніх на засіданні виконкому міськради. Цій темі була присвячена доповідь начальника управління фінансів Світлани Бедреги. За її словами, прибуткова частина бюджету за січень-травень поточного року склала 298 мільйонів гривень (25% від річних планових показників, 102% від плану 3 місяців). До загального фонду бюджету надійшли 204 мільйони гривень. Вдалими були і надходження від загального фонду бюджету.

Світлана Бедрега закликала звернути особливу увагу на питання ліквідації заборгованості з виплати зарплати працівникам бюджетних підприємств. Станом на 1 березня цей борг склав 10 мільйонів гривень. Найбільш злісними боржниками є судноремонтний завод „Україна”, дитячий центр „Молода гвардія”, підприємство „Біопром-Одеса”.

„На жаль, у цьому списку є і комунальні підприємства міста. Загалом, на початок березня заборгованість з виплати зарплати є на 54 підприємствах міста. Це свідчить про те, що з боржниками не проведена необхідна робота з метою негайної ліквідації боргів. Відповідальними у цьому питанні є управління соціального захисту і праці, управління економіки і районні адміністрації в Одесі. Але найбільше викликає занепокоєння ситуація, яка склалася із надходженнями зборів за паркування автотранспорту. Представники районних адміністрацій не виконали рекомендацій з боку членів виконкому міськради”,- повідомила начальник управління фінансів Одеської міськради.

Вона висловила задоволення станом справ із надходженням до бюджету розвитку. Найбільше грошей надійшло тут від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення на аукціонах. Надходження зросли, у порівнянні з минулим роком, майже у чотири рази. У травні 2006 року до бюджету розвитку додатково має надійти ще 29 мільйонів гривень.

Стало відомо, що гроші з міського бюджету найчастіше спрямовують на фінансування витрат галузей соціально-культурної сфери.

Депутат Одеської міськради Олександр Кравець, коментуючи оголошений звіт, сказав, що за успішне наповнення бюджету має особисто відповідати кожен з керівників діючих комунальних підприємств. Він наголосив на необхідності вже найближчим часом затвердити фінансовий план комунальних підприємств в Одесі.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц зупинився на питаннях зборів від паркування автомашин. За його словами, „існуючі розрахунки свідчать, що збори за паркування у десятки разів перевищують розмір коштів, які нині надходять до міського району. Лише один Жовтневий район Одеси на початку 90-их років збирав за паркування більше грошей, ніж нині збирають на території цілого міста”.

Піддав критиці роботу міського управління транспорту і заступник Одеського міського голови Вахтангі Убірія. Він пообіцяв вжити необхідні рішучі кроки для виправлення недоліків.

Учасники засідання виконкому Одеської міськради затвердили і запропонований план роботи житлово-комунального господарства у весняно-літній період 2006 року. Цим планом передбачається продовження робіт для ремонту автошляхів та міжквартальних проїздів, відновлення зовнішнього освітлення, озеленення вулиць причорноморського міста. Будуть в Одесі слідкувати і за відловом безпритульних хворих, агресивних тварин. Враховані у плані роботи заходи з метою приведення у належний стан міських цвинтарів, меморіальних об”єктів. Спеціальний розділ присвячений житлово-комунальному господарству. Завдяки організованому в Одесі двомісячника з благоустрою і суботникам, проведеним у квітні цього року, виконана значна частина із запланованих робіт.

Перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв закликав провоохоронні органи приділити увагу питанням виявлення і покарання злочинців, які свідомо знищують ліфти у житлових будинках. Особливо погано ця робота організована у Київському районі міста. „У ліфтах злодії виривають пороги. У житлових під''їздах нові ліхтарі горять не більше 10 – 15 хвилин”.

Анатолій Ворохаєв рекомендував присутнім на засідання виконкому пам”ятати про необхідність фахової підготовки нинішніх працівників житлово-комунальних підприємств.

Учасники виконкому заслухали і звіт начальника управління освіти Одеської міськради Наталії Савельєвої про організацію відпочинку і оздоровлення дітей під час літніх канікул у 2006 році. Проектом передбачено, що 250 дітей – сиріт упродовж цілого літа будуть відпочивати на міській оздоровчій базі „Вікторія”. 1200 дітей будуть відпочивати у оздоровчих таборах за межами Одеси. Це діти пільгового контингенту. На ці цілі вже виділені 1 мільйон 215 тисяч гривень.

Крім цього, на базі навчально-виховних комплексів шкіл і дошкільних закладів так само організують оздоровлення.

За рахунок фінансування з цільового фонду районів 1578 дітей будуть відпочивати на базі пришкільних таборів відпочинку. В Одесі будуть працювати 117 таких таборів. На їхній базі будуть відпочивати школярі, після поданих спеціальних заяв-замовлень.
XS
SM
MD
LG