Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч ГУАМ є важливою тому, що вона має практичну вартість


Про це заявив Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі сьогодні в українській столиці, де він бере участь у дводенному саміті ГУАМ. В інтерв’ю Радіо Свобода Міхеїл Саакашвілі наголосив: «Ми підпишемо договір про запровадження зони вільної торгівлі між членами ГУАМ. Такий договір існував в рамках СНД але цей режим не втілився в життя. Звичайно було б добре, якби Росія приєдналася до цього плану».


Про це заявив Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі сьогодні в українській столиці, де він бере участь у дводенному саміті ГУАМ.

В інтерв’ю Радіо Свобода Міхеїл Саакашвілі наголосив: «Ми підпишемо договір про запровадження зони вільної торгівлі між членами ГУАМ. Такий договір існував в рамках СНД але цей режим не втілився в життя. Звичайно було б добре, якби Росія приєдналася до цього плану. Він не діятиме в СНД. Втілення в життя цієї зони вільної торгівлі це вже крок від слів до дій».

За словами грузинського лідера: «Ми всі, зокрема Грузія, стали розумнішими і ми втілюємо активну закордонну політику, яка базується на наших національних інтересах, і якщо інші хочуть до нас долучитися, ми їх

будемо лише вітати... Ми повинні стати сильнішими у всіх сферах, і в економіці і в політиці. Нас поважатимуть, лише коли ми будемо сильними. Якщо ми будемо слабкими, ми завждя матимемо проблеми».


В організацію ГУАМ входять: Грузія, Україна, Азербайджан та Молдова.

Від 1 січня Україна головує в ГУАМі.
XS
SM
MD
LG