Доступність посилання

ТОП новини

„Мілан” піднімає ціну за Шеву , „Сorriere Della Sera”.


Наталка Кудрик Рим, 24 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Підводка. Форвард італійського „Мілана” та збірної України з футболу Андрій Шевченко може коштувати „Челсі” набагато більше, ніж 50 мільйонів євро. Нова пропозиція італійців шокувала власників лондонського клубу, повідомляє сьогодні газета „Сorriere Della Sera”. Але на перших шпальтах італійських видань тема корупції серед футбольних чиновників, заяви прем’єра Романо Проді про жалюгідний стан держбюджету країни та останнє аудіозізнання Усами бен Ладена .

„Хочете Шевченка? Давайте 50 мільйонів євро і також свого футболіста Дрогбу”. Від такої пропозиції „Мілана” директор лондонського „Челсі” буквально зблід, адже за українського форварда прийдеться викласти в цілому 88 мільйонів євро, це не враховуючи зарплати гравця. Попри те, що власник клубу Роман Абрамович вважається одним з найбагатших бізнесменів у світі , зауважує „Corriera Della Sera”, він навряд чи захоче викласти запропоновану суму. На думку видання, такою пропозицією „Мілан” намагається унеможливити перехід Андрія Шевченка, бо побоюється, що не знайде достойної заміни. Очікують, що сьогодні-завтра Шева має дати конкретну відповідь щодо своїх планів керівництву італійського клубу.

Брудний футбол і брудна політика в Італії , вже кілька тижнів ці дві теми фігурують на головних сторінках газет. В країні тривають розслідування за обвинуваченнями в корупції італійських футбольних начальників. Сьогодні повідомляють, що колишній генпрокурор Мілана Франческо Саверіо Борреллі, очолив штаб розслідування Федерації італійського футболу. Це призначення стало новим приводом для полеміки між лівими і правими. Бореллі вважається кандидатурою лівоцентристів. „La Repubblica” подаючи думки різних сторін, називає статтю „Борреллі буде шерифом футболу”. Свого часу посадовець керував операцією „Чисті руки”: розслідування фактів корупції серед політичних партій. Отож від „чистих рук” до „чистих ніг” , характеризує „La Repubblica” кар»єру пана Борреллі. Президент футбольного клубу „Мілан” Сильвіо Берлусконі роздратований, що ліві призначили свого арбітра, окупували всі посади не тільки в уряді, але й у спорті. Його соратник, колишній міністр закордонних справ Джанфранко Фіні, закликав колег не втручатися у цей скандал, і розділити спорт та політику. На сторінках преси, таким чином, виникла суперечка навіть між однодумцями. „Il Messaggerro” називає Франческо Саверіо Борреллі людиною, яка вирішує справи за короткий час, а тому варто сподіватися, що розслідування не затягнеться.

Та найбільше італійські політики, а саме нові урядовці, мудрують нині над кризою італійського державного гаманця. Після того, як учора парламент остаточно дав зелене світло уряду Романо Проді, проголосувавши за вотум довіри, прем''єр відразу подав сигнал тривоги про дефіцит держбюджету. ”Ситуація гірша, ніж у 1996 році,”- сказав Проді, котрий тоді вперше очолив кабінет міністрів. Але водночас, зауважує „Il Messaggero”, глава уряду не сказав, що він робитиме для зменшення дефіциту держбюджету, котрий цього року становить 4,2%. На наступний рік прогнозують 4,6%. Оглядач газети „Corriere Della Sera” підсумовує, що нині міністри по-різному бачать шляхи наповнення бюджету, прем”єр чекає єдиного рішення, але наголосив, що не хоче чути екстраординарних ідей. Проді не хоче зараз зраджувати виборців і для наповнення італійської державної кишені підвищувати податки.
XS
SM
MD
LG