Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: двоколесий кінь.


Київ, 24 травня 2006 року. Сьогодні зранку водіям авто, які проїжджали центром Києва, довелося понервувати - частину центральних вулиць перекрили, аби пропустити колону велосипедистів. Останні вранішнім проїздом розпочали, нібито, спільну з Міністерством молоді, сім’ї та спорту акцію - "На роботу - на велосипеді!". Чому велосипед й досі не визнаний городянами як транспортний засіб? Про це говоритимуть сьогодні Звуки життя – “двоколесий кінь”. З вами Віола Бурда.

Саме велосипед прославив рівненчанина Сергія Гончара - на цьому виді транспорту хлопець виграв Чемпіонат Світу на марафонський дистанції, а тепер живе в Італії і виступає за неї. А рівненчани, яким сам бог велів їздити велосипедом - цьому сприяє природна мальовничість - позакидали свої, як кажуть у селах, “веломашини” на горища - машини заполонили усі місцеві дороги - розповідає кореспондент Радіо Свобода в Рівному Валентина Одарченко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Велосипедний спорт, як і будь-яке інше цікаве захоплення має спеціальні осередки, де збираються фанати справи - поділитися враженнями або досягненнями. Таке місце шанувальників двоколесого друга ми знайшли - велосипедний клуб відвідувала зранку кореспондентка Радіо Свобода Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Британія, на відміну від Нідерландів та Німеччини, не є країною велосипедистів. Однак і там останнім часом кількість тих хто пересів на два колеса зросла. За словами кореспондента Радіо Свобода у Лондоні Олекси Семенченка, не останній чинник у цьому - теракти у громадському транспорті: люди просто стали боятися їздити на метро та автобусах...

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Велолюбителі й досі з ніжністю згадують харківські велосипеди. Тепер харківський завод порадував тих, хто любить проїхатися з вітерцем, але лінується крутити педалі. Велорікші - на такій моделі велосипеда вже катаються в багатьох містах Росії та України - з малої батьківщини цих велосипедів розповідає кореспондентка Радіо Свобода у Харкові Вікторія Маренич…

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG