Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська коаліція може з’явитися за 2 тижні


Парламентська коаліція може з’явитися за 2 тижні

Сьогодні Блок Юлії Тимошенко, “Наша Україна” та соціалісти запропонували Верховній Раді оголосити перерву до 7-го червня створення більшості.

З пропозицією виступив член президії новообраного парламенту, “бютівець” Олександр Турчинов:

“Щоб були узгоджені всі позиції, пов’язані з коаліційною угодою: і з керівництвом ВР, і іншими пропозиціями, які має вносити коаліція, прохання від трьох фракцій зробити перерву після того, як відбудеться відповідне до затвердженого нами регламенту доповідь голови тимчасової робочої групи. Зробити перерву до 7 червня, до середи”.

За таке рiшення сьогодні проголосували 240 депутатiв. Проти виступила фракція Партія регіонів. Ïї представник Ярослав Сухий заявив:



“Така пропозиція деструктивна... в країні наростає загроза глибокої системної кризи. Нам працювати потрібно, ви ж півроку свою коаліцію там ліпите на всіх телеканалах, вже всі діти маленькі знають, що у вас буде коаліція. Чому ви нас втягуєте у ваші чвари? Не може бути Верховна Рада заручником політиканського ігрища!”

А лiдер Партiї регiонiв Віктор Янукович назвав порушенням регламенту рiшення про перерву в роботi парламенту до 7 червня.

За його словами, у випадку, якщо робота Верховної Ради блокуватимуть i надалi, то Партiя регiонiв виступить з полiтичною заявою.

Янукович також повiдомив, що нинi партiя проведе засiдання полiтради з приводу ситуацiї, що склалася.
XS
SM
MD
LG