Доступність посилання

ТОП новини

На політичній мапі України з’явилася нова партія - Українська республіканська партія Лук’яненка


Почесним його головою обрано Левка Лук’яненка, одного із засновників УРП.

Сьогодні в Києві установчий з’їзд по відродженню Української республіканської партії прийняв рішення створити Українську республіканську партію Лук’яненка. Почесним його головою обрано Левка Лук’яненка, одного із засновників УРП.

Як повідомили УНІАН в оргкомітеті з’їзду, за це рішення проголосували 150 із 156 зареєстрованих делегатів, які прибули з усіх регіонів України. Головою Ради партії обрали Олеся Сергієнка, до складу Ради увійде щонайменше 40 осіб. Делегати також затвердили Статут і Програму партії, обрали Контрольно-ревізійну комісію.

Як зазначив у телефонному інтерв’ю УНІАН почесний голова партії Л.Лук’яненко, відродити юридичний статус партії вирішила 21 обласна організація. «Я радий, що сьогодні зібралися багато делегатів з областей, які вирішили не створювати ще одну 158-му партію, а відродити стару партію», - сказав він.

Почесний голова новоствореної партії повідомив, що підтримуватиме курс України на вступ до НАТО та ЄС. За його словами, «наша сила виступає за вступ до цих організацій», однак він особисто належить до тих політиків, «які не дуже поспішають вступати ні в НАТО, ні в ЄС, ні в ЄЕП».
XS
SM
MD
LG