Доступність посилання

ТОП новини

У Ризі, вперше за всю історію православ’я у Латвії, з візитом перебуває московський патріарх Алексій 2-й


Крім вірних православної церкви він вже зустрівся з президентом країни, а сьогодні має спілкуватися із спікером парламенту і прем’єр-міністром

Крім вірних православної церкви він вже зустрівся з президентом країни, а сьогодні має спілкуватися із спікером парламенту і прем’єр-міністром.

Алексій ІІ народився в Естонії, добре знає життя латвійських православних, оскільки, коли був Таллінським Архієреєм, йому доручили управляти Ризькою єпархією. Під час нинішнього візиту патріарх зробив висновок, що у Латвії стверджується мир та духовне відродження. Алексій ІІ: “Благословення Боже усьому народу Латвії, щоб процвітала країна, щоб люди жили у мирі та злагоді”. Президент Латвії Вайра Віке Фрейберг високо оцінила, що Алексій ІІ прийняв її запрошення: “Цей візит є жестом доброї волі з боку патріарха, з боку російської православної церкви. Латвія – відкрите демократичне суспільство, ми нікого не притискуємо, у нас немає ворожнечі проти будь-якої держави чи будь-якої релігії”. Латвійські аналітики зазначають, що візит Московського Патріарха до Латвії має не лише духовний, але й політичний акцент, беручи до уваги той факт, що напередодні візиту Алексій ІІ зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним.
XS
SM
MD
LG