Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині редактори міських і районних газет занепокоєні тиском на свободу слова з боку місцевої влади


Про це йдеться у заяві «Свободу слова – не спинити!» редакторів міських і районних газет Івано-Франківської області, співзасновниками яких є районні ради та райдержадміністрації

Про це йдеться у заяві «Свободу слова – не спинити!» редакторів міських і районних газет Івано-Франківської області, співзасновниками яких є районні ради та райдержадміністрації.

“Місцеві князьки – голови райдержадміністрації та районної ради – впровадили цензуру в районній газеті “Гуцульський край”. Вони заборонили редакторові друкувати звернення депутатів, яке нібито принижує їх честь і гідність та ділову репутацію, підриває авторитет органів влади, тим самим порушили Конституцію та закони України щодо ЗМІ”, йдеться у заяві. “Ми вимагаємо від представників відповідних органів дати правову оцінку діям косівських чиновників у замаху на свободу слова”.

Заява містить заклик до усіх журналістів Прикарпаття підтримати їхні вимоги, щоб “не допустити подібного в інших засобах масової інформації”.

У даний час редактор Косівської газети “Гуцульський край” П.Гавука припинив попереджувальне голодування, яке він оголосив 23 травня.
XS
SM
MD
LG