Доступність посилання

ТОП новини

Одеса шукає нових інвесторів.


Петро Каландирець Одеса, 29 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Одеський міський голова Едуард Гурвіц нещодавно взяв участь у проведеній в Ізраїлі конференції мерів багатьох міст Європи. У рамках згаданого представницького міжнародного заходу були проведені, зокрема, цікаві дискусії на теми форм управління містами. Тут не зайвим буде наголосити, що Єрусалим є специфічним містом. У рамках конференції були і плідні зустрічі з мером Єрусалима, прем’єр-міністром Ізраїлю, впливовими місцевими бізнесменами.

На думку Одеського міського голови, інвесторів з Ізраїлю цілком можуть зацікавити проекти реконструкції міжнародного аеропорту „Одеса”, перспективи будівництва електростанції, туристичних комплексів. „Можлива реалізація і спільних проектів для середнього та малого бізнесу. Це теж перспективні програми, які вкрай необхідні місту”.

Пан Гурвіц наголосив, що хоча пошук інвесторів не був темою конференції, проведеної у Єрусалимі, він прагнув використати перебування в Ізраїлі для зустрічей з бізнесменами, які вже готові вкладати гроші: “Зацікавлення до нашого міста я відчув. Далі все покаже перспектива”.

Одеський голова висловив сподівання і на пожвавлення стосунків між Одесою та з одним із багатьох міст – побратимів Хайфою. „Ми нині ведемо з мерією Хайфи активне і плідне листування, бо в останні роки наші стосунки були послаблені і повною мірою не були використані. Думаю, що ця ситуація буде виправлена”.
XS
SM
MD
LG