Доступність посилання

ТОП новини

РНБО рекомендує президентові зобов’язати силові міністерства забезпечити порядок під час багатонаціональних військових навчань


РНБО також рекомендує перевірити, чи брали громадяни інших держав участь в акціях протесту в Криму.

Позачергове засідання РНБОУ під головуванням Президента України. 2 червня 2006 року.
Члени Ради національної безпеки й оборони на сьогоднішньому засіданні оцінили стан підготовки до навчань “Сі Бриз-2006” і “Тугий вузол-2006” як незадовільний.

РНБО також рекомендує перевірити, чи брали громадяни інших держав участь в акціях протесту в Криму.

За словами виконувача обов’язків секретаря Ради Володимира Горбуліна, підготовка до міжнародних військових навчань “Сі Бриз” триватиме попри пікети на півострові: “Місцеві органи самоврядування, їхні голови і депутати цих місцевих органів вийшли за межі своїх повноважень і своїми діями поставили під загрозу проведення цих навчань і фактично цим самим завдали удару по іміджеві України. Було запропоновано всім правоохоронним органам дати відповідну оцінку тим подіям, які відбулися, і найголовніше – дати чітке юридичне забарвлення всім цим подіям”.

Представники проросійських організацій та низка українських партій понад тиждень блокували у Феодосії розвантаження американського судна “Адвантидж”. На їхню думку, цей корабель доставив до України зброю і військову техніку НАТО.

До вивчення ситуації в Криму долучилася Росія.

Про це повідомив речник російського міністерства закордонних справ Михайло Каминін.

На його думку, питання взаємин України з НАТО має вирішувати українське керівництво. Каминін наголосив, що це має відбуватися у правовому полі, на основі законодавства України.
XS
SM
MD
LG