Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: "Рекламна пауза".


Київ, 2 червня 2006 року. Ринкові відносини, які свого часу прийшли в Україну, суттєво пожвавили життя - на телебаченні з’явилося нове для тоді ще радянських людей явище - РЕКЛАМА. Вона поселилася на кожному телеканалі, у кожній передачі та в кожному фільмі. Вона буквально гіпнотизує дітей, вона дратує дорослих - але всі запам’ятовують рекламні вислови. Чому українці не люблять рекламу, чи можна її перетворити на мистецтво? В останній день Міжнародного фестивалю реклами, що проходить у Києві – розмірковують “Звуки життя” – “Рекламна пауза”. З вами Віола Бурда.

У кожного глядача є улюблений ролик, під час перегляду якого мучить одне питання - хто це придумав? Чотири дні люди, які вигадують рекламу змагалися у професіоналізмі - у Києві закінчується сьомий фестиваль реклами. Що це за особливий вид людей - рекламісти - дізнавалася Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Незважаючи на те, що Радянський Союз давно вже “наказав довго жити” і за цей час із телевізорів пролунало безліч брехні, чимало хто досі свято вірить у те, що показують у “ящику”. Цим користуються не лише політики, а й фірми, реклама яких заполонила “блакитні екрани”. На думку психолога Олександра Губенка, люди схильні вірити у все, що з’являється у газеті або в телевізорі. Водночас діють природні рефлекси, такі, як у відомої зі шкільної програми “собачки Павлова”.

Аудіозапис програми. Другий випуск:


За статистикою, англійці спокійно сприймають рекламні блоки. До того ж, британські закони захищають споживачів від недобросовісної реклами - тобто тієї, що дурить глядача. Відстежують нечесні ролики кілька спеціальних органів - зокрема, комітет зі стандартів реклами та офіс чесної торгівлі...Чому британцям не докучає реклама – докладніше розповідає кореспондент Радіо Свобода у Лондоні Олекса Семенченко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Серед тих, хто найчастіше з’являється у рекламних роликах на українському телебаченні - Ольга Сумська. Актриса ставиться до роликів, як до чергової ролі - щоб глядача не дратувала реклама і він не вимикав телевізора. Ольга Сумська також запевняє, що перед тим, як рекламувати, пробує товар на собі.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG