Доступність посилання

ТОП новини

Одеса посилює власну привабливість серед інвесторів.


Петро Каландирець Одеса, 2 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Це яскраво довів Міжнародний Форум інвестицій і інновацій, який вже втретє два дні проходив у приміщенні виставкового залу морського вокзалу. Цього року засновниками Форуму стали Асамблея європейських регіонів, міністерства економіки та закордонних справ України.

Робота нинішнього зібрання, у якому взяли участь представники понад 350 міжнародних інвестиційних фондів та компаній, банків, фінансово-промислових груп та корпорацій, юридичних і консалтингових фірм, промислових підприємств, проходила за підтримки Світового банку, Європейської Бізнес-Асоціації, Державного агентства інвестицій та інновацій України і ряду інших авторитетних інституцій. Серед офіційних гостей – українські та закордонні посадовці, дипломати, акредитовані в Україні та Одесі.

Значне зацікавлення у присутніх викликав виступ першого заступника Одеського міського голови Анатолія Ворохаєва. За його словами, учасники Форуму матимуть можливість ознайомитися з багатьма перспективними інвестиційними проектами. Він наголосив на важливості усіх проведених в рамках Міжнародного форуму інвестицій та інновацій „круглих столів”, конференцій, зустрічей з потенційними інвесторами.

Цього року інвестиційні пропозиції Одеси були представлені у виданому великим накладом спільному з обласною державної адміністрацією інформаційному виданні. Цей буклет потрапив до рук кожного, хто 1-го та 2-го червня відвідав виставковий зал Одеського морського вокзалу. На його сторінках є, зокрема, інформація з пропозиціями щодо можливостей інвестування реконструкції старої і будівництва в Одесі нової теплоелектростанції, реконструкції Міжнародного аеропорту „Одеса”, реконструкції міських автошляхів і так далі.

Керівник департаменту інвестиційної політики Ірина Яроцька, яка була серед учасників Міжнародного Форуму, висловила переконання, що „у представлених на Міжнародному форумі інвестицій та інновацій проектах найбільш привабливими будуть саме одеські”. Вона назвала наміри учасників цього заходу діловими і спрямованими на перспективу.

Не зайвим буде зауважити, що цікавим для відвідувачів та учасників Форуму був, зокрема, і стенд комунального підприємства „Агенство програм розвитку міста”.
XS
SM
MD
LG