Доступність посилання

ТОП новини

Табір „Молода гвардія” в Одесі стане місцем для відпочинку українських дітей.


Петро Каландирець Одеса, 2 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 2 червня в Одесі міністр України у справах сім”ї, молоді та спорту Юрій Павленко відкрив сезон оздоровлення дітей у дитячому центрі „Молода гвардія”.

Саме цього дня тут розпочалася і тематична зміна „У колі друзів”, учасниками якої стали 1000 дітей з різних регіонів України. Серед них діти з малозабезпечених сімей, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, обдаровані діти.

Юрій Павленко повідомив, що дитячий центр „Молода гвардія” готовий до прийому дітей, але в планах є і поступова реконструкція території та будівель. До роботи з дітлахами тут будуть залучені найкращі студенти вищих навчальних закладів України - це Ізмаїльський державний гуманітарний університет, Херсонський, Житомирський, Чернігівський держуніверситети, Тернопільський та Чернівецький національні університети, які пройшли підготовку за спеціальною програмою і будуть працювати тут ціле літо.

З вересня 2006 року планується прийом дітей на тематичні, оздоровчі програми, канікулярні зміни. Орієнтовна кількість - 400 дітей на зміну. Загалом упродовж чотирьох змін тут матимуть можливість оздоровитися понад чотири з половиною тисячі дітей.

Протягом навчального року для дітей буде працювати школа – як консультативний центр. 50 % дітей тут будуть перебувати виключно за бюджетні кошти. Путівка до дитячого центру нині коштує 1386 гривень на 21 день.

Міністр сьогодні ж представив журналістам попередній варіант концепції реконструкції та розвитку дитячого центру „Молода гвардія”. Цей проект був підготовлений робочою групою, яка протягом двох місяців працювала у дитячому центрі після ухвалення Кабінетом міністрів України рішення про його підпорядкування Міністерству України у справах сім”ї, молоді і спорту. Була проведена повна інвентаризація і виділені кошти на початковий ремонт. В рамках концепції планується перепланування та реконструкція спальних корпусів, відбудеться повна газифікація приміщень, яка наразі відсутня. Також, планується будівництво аквапарку та спортивно-оздоровчого комплексу, відбудеться повна перебудова табору „Морського” з метою створення там Центру відпочинку студентської молоді.

Будівництво та реконструкція триватимуть за рахунок коштів держави та спонсорських пожертв. З цією метою нині тривають переговори з керівниками великих українських підприємств. На реалізацію всіх планів, за словами пана Павленка, необхідне значне фінансування у розмірі 40 мільйонів американських доларів.

„Про жодні інвестиції приватних фірм, які потім захочуть собі мати і шматок землі на території дитячого центру, мови бути не може. Ми зробимо все можливе щоб „Молода гвардія” стала національним державним центром розвитку, оздоровлення і відпочинку дітей з усіх регіонів України”, - сказав міністр України у справах сім”ї, молоді та спорту Юрій Павленко.
XS
SM
MD
LG