Доступність посилання

ТОП новини

Президент України надав чинності ухвалі РНБО про багатонаціональні військові навчання


В указі президента, зокрема, відповідним державним органам доручено видворити з України іноземців, що порушують українські закони, серед того й участю в акціях протесту.

Указ про це, що стосується навчань «Сі бриз – 2006» і «Тугий вузол – 2006», Віктор Ющенко підписав у суботу.

Президент також подав до Верховної Ради проєкт закону про допуск іноземних військ на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях 2006 року. Його пропонується розглянути позачергово як невідкладний.

Рада національної безпеки і оборони України в п’ятницю підтвердила необхідність таких навчань. В ухвалі РНБО місцевим органам влади нагадали, що вони не можуть перевищувати свої повноваження і своїми рішеннями забороняти навчання. Посадовцям запропоновано натомість ужити заходів, щоб забезпечити громадський порядок.

В указі президента, зокрема, відповідним державним органам доручено видворити з України іноземців, що порушують українські закони, серед того й участю в акціях протесту. Таких іноземців надалі не мають пускати в Україну. А ухвалам місцевих органів влади, якими ті перевищили свої повноваження, має дати правову оцінку прокуратура.
XS
SM
MD
LG