Доступність посилання

ТОП новини

Верховний керівник Ірану погрожує, що його країна в разі нападу США зірве постачання нафти з Перської затоки


Державний секретар США у відповідь висловила думку, що Тегеран навряд чи вдасться до втілення такої погрози, бо сам дуже залежить від прибутків від нафти.

Як заявив у неділю аятолла Алі Хаменеї, США повинні усвідомлювати наслідки можливих воєнних дій: «Якщо зробите хибний крок щодо Ірану, то постачання енергоносіїв із реґіону напевно опиниться під серйозною загрозою».

Виступаючи на церемонії пам’ять 17-х роковин смерті засновника «ісламської революції» в Ірані аятолли Руголли Хомейні, Хаменеї застеріг, що США з союзниками не зможуть забезпечити маршрути постачання, що йдуть через Ормузьку протоку. Ця протока, яка з’єднує Перську затоку з Індійським океаном, зовсім недалеко від території Ірану.

Державний секретар США Кондоліза Райс у відповідь висловила думку, що Тегеран навряд чи вдасться до втілення такої погрози, бо сам дуже залежить від прибутків від нафти.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад у суботу заявив, що його країна уважно розгляне пропозиції п’яти членів Ради безпеки ООН та Німеччини. Ці пропозиції мають на меті заохотити Іран відмовитися від збагачення урану. Але, як сказав Ахмадінеджад, розвиток ядерних технологій – це «невід’ємне право» Ірану, і країна ніколи не піде на переговори про те, щоб відмовитися від нього.
XS
SM
MD
LG