Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку ледве не зірвали сесію облради


Представники Прогресивної соціалістичної партії заблокували трибуну, вимагаючи внесення до порядку денного питання про визнання Донеччини “територією без НАТО”.

Представники Прогресивної соціалістичної партії заблокували трибуну, вимагаючи внесення до порядку денного питання про визнання Донеччини “територією без НАТО”.

Намети партії Наталії Вітренко з’явилися під стінами Донецької обласної ради ще зранку.

На початку сесії голова облради Анатолій Близнюк оголосив порядок денний. Фракція Блоку Вітренко запропонувала внести до нього питання про визнання Донецької області територією без НАТО та оголосити недовіру прокурору Донецької області Олексію Баганцю.

Днями прокурор подав позов до суду проти рішення депутатів про надання російській мові статусу регіональної. Більшість депутатів облради проголосували проти обох пропозицій блоку Вітренко. І тоді вони заблокували трибуну.

Голова ради Анатолій Близнюк наполягає, що подібне питання має вирішуватись виключно на вседержавному референдумі, а також дав діям колег різку оцінку.

“Ми їх пустили до зали із прапорами, тут півзали було “вітренківців”. Ми начебто хочемо зробити добро, бо розуміємо, що людям треба спілкуватися і мають право висловити власну думку. Насправді вони виявилися “безпрєдєльщиками”. Більшість депутатів серед галасу все ж таки завершили сесію і змогли ухвалити кілька рішень. Серед них було затвердження звіту про виконання обласного бюджету минулого року. А також питання про запровадження нового регіонального свята - Дня російської мови.

Але вийти з будівліобласної ради депутатам було складно. Учасники мітингу на вулиці заблокували виходи.

Голова обласного осередка ПСПУ Людмила Кайоткіна пояснює дії пікетувальників зрадницькою позицією Партії Регіонів: “Вони прекрасно розуміють, що референдум з цього питання не потрібен, що вже всі крапки над “і” розставлені. Вони спеціально це роблять, тому що зараз готують проект коаліції. І Партія регіонів хоче сидіти на двох стільцях. І щоб у коаліцію потрапити. А вже потім вони розгорнуть свої дії”.

Депутати від блоку Вітренко кажуть, що і на наступній сесії знов вимагатимуть ухвалити принципове для них рішення.
XS
SM
MD
LG