Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Ціна канікул.


Київ, 5 червня 2006 року. Навчальний рік позаду, і хоча нинішнє прохолодне літо ще не встигло набриднути своєю спекою, в головах батьків починають зринати думки - куди відправити дітей подалі від міської асфальтової задухи. Яка кількість українців може дозволити собі літній відпочинок дітлахів? Скільки коштують путівки? І чому їх доводиться за старою звичкою - "діставати"? Про це – “Звуки життя - "Ціна канікул" З вами Надія Шерстюк.

Море, сонце, засмага і свіжі фрукти - про такий відпочинок мріє більшість дітлахів та їхніх батьків. Влітку в кілька разів збільшується число потягів південного напряму, що везуть школярів-городян до літніх таборів і санаторіїв. Кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин попрямувала на київський залізничних вокзал, щоб подивитися, як діти вирушають на літній відпочинок.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

У радянські часи, щоб відправити дітей на літо, часто зверталися до профспілок. Так робили, бо тоді особливого за сервісом вибору для батьків не було. І зараз, коли діють безліч різноманітних туристичних агенцій, профспілки теж намагаються “організувати літнє дитяче оздоровлення”. Як це їм вдається - дізнавався кореспондент “Звуків життя” Микола Закалюжний. Він з’ясував, що путівка від профспілок "б’є по кишені" не менше, ніж у турагенцій.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Державні літні шкільні табори - для американського школяра це щось незрозуміле. В містечках на час канікул діють денні приватні осередки, де школярі займаються спортом, ходять в музеї, а ввечері повертаються додому. Про особливості літнього відпочинку американських школярів - розповідає кореспондент радіо Свобода у США Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Один із варіантів, коли бракує грошей на канікули - взяти кредит на відпочинок. Які його умови - розповідають в одному зі столичних банків. Вирішуйте самі - чи варто йти на такі умови.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG