Доступність посилання

ТОП новини

Намір Держдуми Росії ухвалити звернення до Верховної Ради України про ситуацію в Криму не відповідає нормам міжнародного спілкування


Про це сьогодні заявив речник українського Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук. Держдума Росії планує розглянути звернення до Верховної Ради України про ситуацію в Криму завтра.

АнтиНАТОвські пікети у Сімферополі, 6 червня 2006 р.
Про це сьогодні заявив речник українського Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук: “Ми звернули увагу на повчальний тон коментарів із приводу співробітництва Україна – НАТО, які містяться у цьому коментарі працівника МЗС Росії. Ми пропонували би російській стороні зосередитись на вирішенні власних нагальних питань демократичної перебудови суспільства. Україна є суверенною демократичною державою і має невід’ємне право самостійно визначати шляхи забезпечення своєї національної безпеки. У тому числі шляхом приєднання до тих чи інших структур колективної безпеки”.

За словами Філіпчука, мітинги та демонстрації у Феодосії націлені на створення “істеричної атмосфери перед початком сесії Верховної Ради України”.

Держдума Росії планує розглянути звернення до Верховної Ради України про ситуацію в Криму завтра.

Ініціатором ухвалення документа став член комітету Держдуми Росії в справах СНД та зв’язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін.

Напередодні Служба безпеки України заборонила йому в’їзд на українську територію.

Раніше Затулін брав участь в акціях протесту проти приїзду американського судна до Феодосії напередодні планових навчань.
XS
SM
MD
LG