Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: "Чортів день".


Київ, 6 червня 2006 року. Шосте число, шостого місяця шостого року - збіг цифр, який люди вважають зловісним. Підігріває пристрасті "дня диявола" прем’єра фільму "Омен", події якого відбуваються саме шостого-нуль-шостого-дві тисячі шостого. Чи варто боятися такого дня, чи вірять українці в те, що сьогодні станеться щось надзвичайне і неодмінно страшне, чи відкладають вони на інший день важливі справи? Про це у день, позначений трьома шістками – говорять Звуки життя – “чортів день”. З вами Віола Бурда.

Є версія, що забобони - це дитина незнання. От що насправді важко спрогнозувати та передбачити - це настрій викладача під час іспиту. Студенти мають низку своїх, так би мовити, професійних прикмет. Зранку перед іспитом не мити голову, аби не вимити знання, ходити на екзамени в одному й тому ж одязі... Лесі Штогрин пощастило, як і шостій групі юридичного факультету одного з ВУЗів, до всіх забобонів додався ще один - чортів день... Чи страшно студентам у день трьох шісток писати іспити?

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Сатана у вбранні з купюр - приблизно так можна образно уявити сьогоднішній день. Шосте нуль шосте нуль шосте - трапляється раз на сто років, і сучасні маркетологи не забарилися використати це для чергового піар-ходу. Якщо вірити віщунам, сьогодні десь на Земній кулі має народитися Антихрист. Варто зазначити, що людство саме підігріває свої страхи - адже Антихрист вже народився - у кіноплощині. Я маю на увазі сьогоднішню прем’єру фільму “Омен”, на яку ходив Микита Моісеєв....

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Упередження стосуються будь-якої події у житті галичан. Від народження і до смерті їх супроводжує сила-силенна забобонів - каже кореспондентка Радіо Свобода у Львові Галина Терещук. Набожні галичани чи не найбільше мають весільних прикмет - наприклад наречені не повинні фотографуватись до весілля та "сукню нареченої треба ховати подалі від людського ока", а погоду на весілля треба просити у... кота.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Забобони справджуються тільки у житті тих людей, які звикли перекладати свої обов’язки і відповідальність на інших, в тому числі і на невдалі обставини - вважає психолог Наталя Кухтіна. Вся справа у психологічній стійкості - так би мовити - броні. Якщо людина не сумнівається у собі - то й забобони - не для неї....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG