Доступність посилання

ТОП новини

19 червня в Національному будинку органної та камерної музики Київський симфонічний оркестр та хор під керуванням канадського диригента Вес Дженсена виконає ораторію “Створення світу” Йозефа Гайдна


Київським симфонічним оркестром та хором керує американець Роджер Макмеррін.

Київським симфонічним оркестром та хором керує американець Роджер Макмеррін. Його помічник Сергій Басараб розповів про Веса Дженсена: “Він працює із низкою хорових колективів у Ванкувері, а ці колективи часто виступають із провідними оркестрами, зокрема Ванкуверським симфонічним оркестром і оркестром Національного радіо Канади”.

А сам канадський диригент Вес Дженсен зауважив: “Я спеціалізуюся на музиці для хору та оркестру. Я дуже люблю духовну музику. Ораторія “Створення світу” для мене багато значить, оскільки це художній шедевр. До речі, у Відні цей твір Гайдна виконується щороку з часу його створення”.

19 червня з Київським симфонічним оркестром та хором співатимуть такі відомі українські солісти, як Тарас Штонда та Алла Пригара.

Про українських виконавців диригент Вес Дженсен високої думки: “Я приємно вражений рівнем найкращих музикантів, з якими я тут познайомився. Це чудові співаки і чудовий оркестр, інструменталісти”.
XS
SM
MD
LG