Доступність посилання

ТОП новини

У Криму тривають антинатовські акції протесту.


Володимир Притула Сімферополь, 8 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Феодосії тривають акції протесту проти присутності на півострові американських військових. Сьогодні до них долучилися народні депутати України від опозиції. Очікувалося, що до Феодосії приїде сам Віктор Янукович, але замість нього прибули понад два десятки членів фракції Партії регіонів, які взяли участь одразу у двох мітингах протесту. Свою акцію, але вже на підтримку українсько-американської військової співпраці, планували провести активісти “Пори”. Але коли вони підійшли до порту, на них напала група козаків та членів інших проросійських організацій.

“Гоу хоум! – Ідіть до дому!”, - співають біля воріт Феодосійського військового санаторію молоді проросійські радикали. Серед співаків – один з чотирьох учора затриманих активістів молодіжної організації ЛДПР. Правоохоронці затримали їх за участь в антизахідних акціях протесту, але суд розпорядився відпустити їх, порахувавши недостатніми докази їхньої підривної діяльності на території України.

За годину – тут мітинг серйозніший: “І на суші, і на морі знають всі: НАТО – горе!”. До Феодосії з’їзджаються автобуси з активістами Партії регіонів з усіх кінців півострова. Два десятка депутатів-“регіоналів” з Києва встигають помітингувати і перед в’їздом до порту, і під стінами військового санаторію, де розмістилися американські резервісти. Виступає Євген Кушнарьов: “Ми обіцяємо вам, що нізащо не допустимо голосування
Акція проросійських сил біля входу до Феодосійського військового санаторію, де перебуває близько 200 американських резервістів.
у Верховній Раді за дозвіл цих навчань. Ми обіцяємо, що обов’язково створимо слідчу комісію, яка дасть оцінку всім цим злочинним діям!”.


А його колега-однопартієць Василь Кисельов заявив про початок фізичної блокади військового санаторію – аж доти, доки президент Ющенко не скасує свій указ про ппроведення міднародних навчань “Сі бриз-2006”. Тим часом активісти “Пори” уже в Сімферополі пікетували Постійне представництво Президента України з вимогою вжито жорстких заходів для придушення антидержавних виступів проросійських сил.
XS
SM
MD
LG