Доступність посилання

ТОП новини

Нагнітання ситуації у Криму, вважає міністр оборони України, вигідне російським туристичним агентствам


“Нагнітанням ситуації довкола міжнародних військових навчань користуються російські туристичні агентства, адже йде серйозна конкуренція за свої курорти”, заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко в інтерв''ю, зокрема, для радіо "Свобода".

“Нагнітанням ситуації довкола міжнародних військових навчань користуються російські туристичні агентства, адже йде серйозна конкуренція за свої курорти”, заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко в інтерв''ю, зокрема, для радіо "Свобода".

«Ми були змушені перенести навчання, - заявив міністр. - Можу сказати, що ми плануємо проведення навчання “Тугий вузол – 2006” тільки силами українських Повітряних сил. Це гірше, бо не дасть можливості відпрацювати питання взаємодії. Офіцери та генерали розчаровані, льотчики розчаровані. Їх розчарування повертається до Верховної Ради України, яка не прийняла відповідного рішення, і це дуже сумно».

Кажучи про ситуацію з підготовкою до проведення навчань “Сі Бриз-2006”, А.Гриценко зазначив, що в тому, що зараз відбувається в Криму, насправді винуваті, по-перше, місцеві органи влади, які виявилися неадекватність щодо завдань, які вони повинні вирішувати, і, по-друге, ті політичні сили, які не змогли потрапити до парламенту, але закріпилися у місцевій владі і зараз намагаються екстремістськими діями вдатися до реваншу.

«Якщо говорити про те, як військові навчання впливають на курортний сезон, то виключно позитивно, - наголосив міністр. - Тому що в ході військових навчань до порту заходять іноземні військові кораблі, на них встановлюються “дні показу”, коли і дорослі, і малі можуть зайти на борт і подивитися. Це додатковий ресурс, який притягує увагу туристів».

За словами А.Гриценка, понад 200 американців жили закритими у санаторії в Феодосії і не могли вийти у місто через те, що місцева влада та деякі політичні сили їх блокують. «Кожен з них за ці дні витратив би тисячу доларів на сувеніри, подарунки, кафе та ресторани. Якщо помножити 1000 доларів на кількість цих людей, то це мільйон гривень для місцевого бюджету Феодосії. Було б і більше, якби було нормальне ставлення до навчання», - сказав він. «Нагнітання ситуації невигідне Україні. А те, що ним користуються російські туристичні агентства – це зрозуміло, адже іде серйозна конкуренція за свої курорти. Цей галас і елемент нестабільності, який роздмухується, впливає негативно не лише на курортний сезон, а й на економіку України загалом», - наголосив А. Гриценко.
XS
SM
MD
LG