Доступність посилання

ТОП новини

Не піднімати тарифів на гарячу воду та газ для населення аж до підвищення платоспроможності городян вирішив Луцький міськвиконком.


Валентина Одарченко Луцьк, 14 червня 2006 року (RadioSvoboda.Ua) - Не піднімати тарифів на гарячу воду та газ для населення аж до підвищення платоспроможності городян вирішив Луцький міськвиконком.- це підтвердив на учорашній прес-конференції Луцький міський голова Богдан Шиба.

Лучани шоковані майбутнім підвищення цін на комунальні послуги:

- Нові тарифи серйозно вдарять по сімейних бюджетах…

- Інтереси людей не враховані.

- Комунальні служби нехай займуться хоч трохи підвищення ефективності своєї роботи.

- Нехай нам пенсії, зарплати збільшують – тоді можна збільшувати й тарифи…

Тим часом начальник першого Луцького ЖЕКу Олександр Закревський вважає, що без чергового підвищення його підприємству не вижити: “Тарифи розраховані на «нульовий» варіант – не для того, щоб там у ЖЕКах сиділи-жирували…- для того, щоб зберегти найдорожче для наших мешканців - житловий фонд. ЖЕКи дійшли вже до критичної точки…”

Начальник міського управління житлово-комунального господарства міста Тетяна Семенюк також стверджує, що тарифи підвищуються логічно: “Нинішній тариф розраховувався з мінімальної зарплати 262 гривні, а зараз маємо мінімальну 350 – воно пропорційно ця цифра розрахована. У червні буде одна ціна, з першого липня буде інша, а з першого грудня – ще інша”.

Але новий міський голова Луцька Богдан Шиба повідомив, що міська влада дасть дозвіл підвищувати тарифи тільки тим організаціям, які фінансуються з державного бюджету. Мовляв, нехай державний бюджет і виправляє свої недопрацювання, а міський, обтяжений мільйонними боргами попередніх років, не візьме на свої плечі вантаж, який стає непосильним середньостатичному волинянину: “У якійсь частині треба затрати зменшити, у якійсь частині – передотувати з місцевого бюджету, а в якійсь частині мають платити мешканці. А просто збільшити в три рази – найпростіше. Звичайно, будуть протести з боку людей, бо вони не винні…”

Попри все Луцьк, на відміну від сусіднього Рівного, спромігся забезпечити городян гарячою водою і буде це робити надалі – запевняє директор підприємства «Луцьктепло» Анатолій Лучко: “Поки в нас є якісь гарантії постачання газу, і ця ціна більш менш прийнятна – 383 гривні за кубометр, а з першого липня прогнозована ціна на газ 686 гривень – ну. Ми її не витримаємо, і , напевне. На липень потрібно зупинитися на профілактику, а потім, до дня Незалежності, якщо більш-менш складуться обставини, запускати і працювати…”

А тим часом у Луцьку приватизовано четверту міську котельню, що може потягти за собою неконтрольоване підвищення цін – каже міський голова. Тому Богдан Шиба з прокуратурою оскаржує це рішення у касаційному порядку: “Господарський суд, напевне, не розглядав усю проблему цілком. Ми інтереси міста захистимо, бо такі речі стратегічні роздавати не варто”.
XS
SM
MD
LG