Доступність посилання

ТОП новини

Хакерським атакам піддали сайт Одеської міськради та мера Одеси Едуарда Гурвіца.


Петро Каландирець Одеса, 14 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Протягом кількох останніх тижнів робота офіційного сайту Одеської міськради www.odessa.ua була повністю або частково блокованою. З початку червня аналогічні проблеми виникли на особистому сайті міського голови Едуарда Гурвіца www.gurvic.odessa.ua . Від 6 червня припинила функціонування і його резервна копія www.gurvic2.narod.ru а на її головній сторінці з’явилося „Звернення Вадима Чорного до єврейської громади”.

На думку керівників служб технічної підтримки інтернет-провайдерів вищезгаданих сайтів, проблеми з їхньою роботою стали результатом цілеспрямованих нападів з боку хакерів.

Днями на електронну адресу Одеської міськради надійшов анонімний лист від хакера, який назвав себе Алексом. „Я працюю з Вадимом Чорним. Око за око. Я писав адмінам сайтів не робити спроб їх захистити. Ми “Аль Джазіра” тиждень тиснули, і на ваші сайти у нас потужності легко вистачить. Адміни не прислухались. Ми зараз www.gurvic.odessa.ua канал „поклали””. Зміст “Звернення Вадима Чорного до єврейської громади Одеси”, електронних листів його прихильників на адресу Одеської міської Ради і, нарешті, заява, зроблена Вадимом Чорним у неділю 4.06.06 в ефірі програми „Новини тижня” ТРК „АРТ” про готовність чинити дії, зокрема, і не передбачені законодавством України, свідчать про його особисту причетність до протиправних дій. Такою є думка місцевих спостерігачів.

У поширеному за допомогою хакерської атаки “Зверненні до єврейської громади” Вадим Чорний, дії якого помилково було б назвати вдалими у протистоянні з одеською мерією в українських судах, вимагає не чого іншого як суду рабинів проти Одеського міського голови...

Враховуючи важливість безперебійної роботи офіційного сайту міста, до правоохоронних органів були спрямовані відповідні листи з вимогою відновити права одеситів та закордонних користувачів на вільний доступ до інформації. Тим часом, про конкретні кроки правоохоронців поки що нічого не відомо.

Вадим Чорний – колишній мер райцентру Арциз, Одеської області, бізнесмен, кілька разів балотувався на посаду Одеського міського голови. Нині він очолює партійну Організацію анархістів в Україні.
XS
SM
MD
LG