Доступність посилання

ТОП новини

Суд постановив відновити Євгена Жовтяка на посаді голови Київської облдержадміністрації


Києво-Святошинський районний суд скасував сьогодні указ президента України про звільнення Жовтяка. Сьогодні вранці президент іншим указом призначив керівником Київщини Віру Ульянченко, свою позаштатну радницю.

Києво-Святошинський районний суд скасував сьогодні указ президента України про звільнення Жовтяка.

Сьогодні вранці президент іншим указом призначив керівником Київщини Віру Ульянченко, свою позаштатну радницю.

Жовтяк планує взятися до виконання обов’язків голови адміністрації відразу після того, як повернеться з лікарняної відпустки: “Я був звільнений безпідставно. Я звернувся до суду з позовною заявою до президента України про скасування протиправного указу президента і поновлення мене на роботі. Сьогодні суд ухвалив рішення скасувати рішення про протиправний указ президента, поновити мене на посаді, і це рішення підлягає негайному виконанню”.

Президент остаточно визначиться лише після того, як справа Жовтяка пройде всі судові інстанції. Таку позицію Віктора Ющенка озвучив заступник голови Секретаріату Іван Васюник: “Президент ухвалив рішення за поданням Кабінету Міністрів. А з приводу конфліктної ситуації навколо звільнення Євгена Жовтяка, то поки що рішення ухвалила перша інстанція, далі буде апеляційна інстанція. Це питання можна вирішити в умовах демократичної України виключно судовим рішенням”.
XS
SM
MD
LG