Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі шукали шляхи взаємодії між ЗМІ і Церквами.


Петро Каландирець Одеса, 16 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 16 червня в Одесі в рамках міської програми підтримки місцевих ЗМІ проведені „круглий стіл” і семінар на тему „ЗМІ і релігія: шляхи взаємодії”. Організатором заходу вистапило Управління інформації Одеської міськради. Серед учасників були представники місцевих ЗМІ, різноманітних релігійних конфесій, громадських організацій, органів місцевого самоврядування та студенти Одеського Національного Університету імені Мечнікова.

Як сказала під час виступу на семінарі заступник керівника управління інформації Одеської міськради Олена Варічева, „метою семінару є надання методичної інформації і консультацій, обмін досвідом у питання збирання, обробки і поширення інформації на релігійну тематику, підвищення професійного рівня представників засобів масової інформації Одеси”.

Перед присутніми з лекцією виступив кандидат філософських наук, доцент Одеського Національного Університету Едуард Мартинюк.

Представники різноманітних релігійних конфесій схвально поставилися до ідеї проведення семінару і „круглого столу” на таку тематику.

Зокрема, о.Юрій Нагорний, настоятель парафії Предвічного Бога Отця (Римо-Католицька Церква) вважає, що цей захід дозволить ліквідувати нігілізм існуючий нині серед світських ЗМІ. „По перше більшість нинішніх одеських журналістів не мають освіти для фахового висвітлення релігійної тематики демонструючи власні „некваліфіковані думки”. Вони працюють переважно над „замовленими” темами. Тим часом, саме ЗМІ нині відіграє значну роль у вихованні суспільства. Мас медіа досить часто використовують не лише для добрих справ. Від цього немає публічного захисту. Суспільство страждає... Подібні до нинішнього одеського семінари надають можливість працівникам засобів масової інформації розширити свій світогляд, розвинутися, демократизуватись у власній діяльності”, вважає о. Юрій.

Протоієрей Петро Мартьянов (Українська Автокефальна Православна Церква) вважає, що проведення семінару і „круглого столу” на тему „ЗМІ і релігія: шляхи взаємодії” стало ще одним кроком „який робить нинішня міська влада на зустріч релігійним організаціям. Це реальна спроба допомогти можливій плідній співпраці ЗМІ і різних церков. Сьогодні ми бачимо поглиблення спільних інтересів на шляху посилення духовної освіти, моралі у суспільстві”.

Учасники семінару
о.Петро Мартьянов висловив сподівання, що одеські ЗМІ скористаються можливістю розповісти своїм слухачам, глядачам і читачам про реальні справи соціального служіння з боку різних церков в Одесі. „Маємо стати на перешкоді посиленню моральної деградації молоді. У нас є соціальні проекти і ми готові розповісти про їхню реалізацію мешканцям міста. Зокрема, УАПЦ приділяє значну увагу духовній опіці під хворими у туберкульозному, онкологічному диспансерах, дитячих лікарнях. Там люди особливо потребують духовного, адже перебувають на межі певних випробувань”.

У роботі семінару і „круглого столу” активну участь взяли викладачі Християнського гуманітарного економічного університету, пастор Пресвітеріанської Церкви Одеси, представники Євангелічного Альянсу, прес служби Екзархії УГКЦ в Одесі.
XS
SM
MD
LG