Доступність посилання

ТОП новини

Суд не задовольнив вимогу податкової міліції змінити запобіжний захід гендиректорові видавництва “Такі справи”


Олександр Данилов перебуває на підписці про невиїзд. Суд не знайшов підстав для арешту.

Вчора Солом’янська податкова міліція затримала Олександра Данилова, який прийшов до відомства залагодити інцидент, що трапився напередодні.

Гендиректор “Таких справ” перебуває на підписці про невиїзд. Суд не знайшов підстав для арешту.

Чому правоохоронці знову переслідують керівника видавництва, для Радіо Свобода пояснив представник “Таких справ” Юрій Луканов: “Заступник Генерального прокурора говорив, що непогано було б, якби ви відкликали позов, а ми тоді не будемо вас переслідувати. Тим часом ми відмовилися відкликати, і кримінальну справу втретє відновили. Так ось причиною цього є те, що, ймовірно, державні чиновники намагаються не допустити негативного рішення суду щодо держави України. А там позов на 75 мільйонів доларів”.

Напередодні парламентських виборів 2002 року видавництво “Такі справи” друкувало усю передвиборну продукцію Блоку Юлії Тимошенко. Незабаром після цього податкова міліція порушила проти Олександра Данилова кримінальну справу за звинуваченням у протиправних діях.

Пізніше керівник “Таких справ” таємно виїхав із України і отримав статус політичного біженця у Литві. Литовський інвестор видавництва подав позов проти України i вимагав компенсації.

Після Помаранчевої революції Данилов за допомогою нового президента повернувся в Україну. Однак у лютому цього року проти нього повторно порушили кримінальну справу.

Начальник слідства податкової міліції і прес-служба відомства відмовилися коментувати затримання Данилова.
XS
SM
MD
LG