Доступність посилання

ТОП новини

17 червня на пункті Фельштин біля села Гвардійське Хмельницького району Хмельницької області урочисто відкриють пункт Геодезичної дуги Струве


Минулого року за рішенням ЮНЕСКО її внесли до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це третій об’єкт в Україні, занесений до цього Списку. За допомогою Геодезичної дуги Струве в позаминулому столітті довели теорію Ньютона про те, що Земля не кулеподібна, а сплюснута.

Минулого року за рішенням ЮНЕСКО її внесли до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це третій об’єкт в Україні, занесений до цього Списку.

За допомогою Геодезичної дуги Струве в позаминулому столітті довели теорію Ньютона про те, що Земля не кулеподібна, а сплюснута.

Це перша в історії ЮНЕСКО науково-технічна пам’ятка культури, що проходить через десять країн Європи: Норвегію, Фінляндію, Швецію, Естонію, Латвію, Литву, Росію, Білорусь, Молдову та Україну.

“Геодезична дуга Струве – це цілий ланцюжок тріангуляційних трикутників, від узбережжя Північного Льодовитого океану до Чорного моря”, – каже голова Державної служби геодезії, картографії та кадастру України Ростислав Сосса.
XS
SM
MD
LG