Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає від США кошти на боротьбу з корупцією


Надати Україні 45 мільйонів доларів вирішила в п’ятницю американська Корпорація «Виклик тисячоліття». Україна стала для Корпорації «пороговою країною», бо наразі ще не виконує вимог для повноцінної «договірної» програми допомоги, в першу чергу саме через постійні проблеми з корупцією.

Надати Україні 45 мільйонів доларів вирішила в п’ятницю американська Корпорація «Виклик тисячоліття». Ініціятива передбачає скоротити корупцію в громадському секторі через посилення контролю з боку громадянського суспільства і викриття корупціонерів, а також через реформування судової системи, збільшення урядового контролю і запровадження етичних і управлінських стандартів, розробку чіткішого законодавства і його втілення та через боротьбу з корупцією в вищій освіті.

Програмою, яка розрахована на два роки, керуватиме Аґенція міжнародного розвитку США.

Україна стала для Корпорації «Виклик тисячоліття» «пороговою країною», бо наразі ще не виконує вимог для повноцінної «договірної» програми допомоги, в першу чергу саме через постійні проблеми з корупцією. Але Україна втілює сміливу програму боротьби з корупцією й залучення іноземних інвестицій, і це дає підстави сподіватися на майбутню «договірну» допомогу, що матиме на меті скоротити бідність завдяки економічному зростанню, заявив керівник Корпорації Джон Данилович.

Корпорація «Виклик тисячоліття» – американська урядова організація, яка керує коштами Фонду «Виклик тисячоліття». Цей Фонд діє у США з 2004 року для допомоги країнам, що розвиваються, в яких дотримуються законів, інвестують у свій народ і заохочують економічну свободу.
XS
SM
MD
LG