Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні сьогодні вбили президента незалежницької влади цієї республіки Абдул-Халіма Садулаєва


Його вбили в перебігу спецоперації в чеченському місті Арґуні. Тіло Садулаєва вже впізнали.

Про це повідомили керівник Федеральної служби безпеки Росії Ніколай Патрушев і прем’єр-міністр російської влади Чечні Рамзан Кадиров.

Садулаєва вбили в перебігу спецоперації в чеченському місті Арґуні. За повідомленнями, убили також іще одного його прибічника, а двоє втекли.

Тіло Садулаєва вже впізнали. Офіційно його смерть має підтвердити експертиза.

Абдул-Халім Садулаєв перебрав президентську посаду в чеченській повстанській владі, яка бореться за незалежність республіки від Росії, минулого року, коли російські війська вбили попереднього керівника чеченських повстанців Аслана Масхадова.

Рамзан Кадиров уже проголосив, що знищення Абдул-Халіма Садулаєва «зітне голову» чеченському спротивові, який уже «ніколи не оговтається» від цього удару.

Тим часом оглядачі звертають увагу, що вбитий був популярним ісламським теологом, але не боївкарем. Натомість його наступника Доку Умарова, який досі обіймав посаду віце-президента повстанської влади Чечні, називають другим за авторитетом і досвідом діячем повстанців після Шаміля Басаєва. Як уважають, саме Умаров спланував і організував захоплення заручників у школі в Беслані 2004 року.
XS
SM
MD
LG