Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни вважають себе ледачими і питущими, а українців - хитрими і націоналістичними


Росіяни і українці більше дистанційовані один від одного, ніж громадяни Російської Федерації і Білорусі.

Росіяни і українці більше дистанційовані один від одного, ніж громадяни Російської Федерації і Білорусі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного серед жителів Санкт-Петербурга, які представила в Лівадії на міжнародній конференції "Росія, Україна, Білорусь 1991-2006. Трансформації суспільної свідомості: соціум і еліти" завідувачка лабораторією етнічної соціології і психології НДІ комплексних соціальних досліджень Санкт-петербурзького державного університету Зінаїда Сикевич.

За її словами, незважаючи на те, що жителі Петербурга "досить специфічні", їхні відповіді сильно не відрізнятимуться від відповідей росіян.

Отже, згідно з проведеним соцопитуванням, росіяни асоціюють РФ із наступними поняттями: «Батьківщина», «Путін», «сила», «велич», «простір», «величезна», «самовар», «кожух», «Москва», «держава», «горілка».

При слові "Україна" найхарактерніші для мешканців Петербурга асоціації «сало», «Крим», "помаранчева революція", «газ», «горілка», «Ющенко», «Київ», «хохли», «Тимошенко», «націоналізм». «гостинністю», «відвертістю», «простодушністю» і «спокоєм».
XS
SM
MD
LG