Доступність посилання

ТОП новини

“Шевченко забив свій перший гол на Кубку світу і повернув впевненість українській команді.” Світова преса про шанси України на Кубку світу.


Василь Зілгалов Після розгромної поразки від Іспанії з рахунком 0:4 збірна України змогла відновити свою гру – так пишуть чимало коментаторів про матч української команди супроти Саудівської Аравії. Зокрема, лондонська "Файненшел Таймс" вийшла у вівторок із заголовком – "Шевченко повернув Україні рівновагу" . Хоча туніська преса мала у вівторок інші спортивні гасла на кшталт - "Один вихід: перемогти Україну".

Відомий лондонський футбольний оглядач Дейвід Оуен, однофамілець не менш відомого гравця збірної Англії на цьому Кубку світу, впевнений, що відновлення пари Ребров-Шевченко після повернення Сергій Реброва до київського Динамо і до збірної дає України шанси на Кубку світу. Цей оглядач у статті в "Файненшел Таймс" пише у вівторок, що "на 36 хвилині гри з Саудівською Аравією Сергій Ребров подвоїв перевагу України дуже точним дальнім ударом", після того як на четвертій хвилині "на рідкість вдало проявив себе український центральний захисник Андрій Русол".

Андрій Шевченко: Я постригся для того щоб почати все знову, для нового старту у моєму житті.


Американське аґенство Ассошіейтед Пресс наводить слова Сергія Реброва після перемоги 4:0 на Саудівською Аравією у понеділок, котрий сказав: «Я впевнений, якщо ми продовжуватимемо так, як тепер, то ми можемо перемогти будь-яку команду». А німецька преса подає інтерв’ю Андрія Шевченка, де він пояснив зміну його зачіски напередодні матчу із Саудівською Аравією : «Я постригся для того щоб почати все знову, для нового старту у моєму житті».

Лондонська «Ґардіан» розпочинає свій вівторковий огляд ігор Кубка світу в Німеччині словами : «Шевченко забив свій перший гол на Кубку світу і повернув впевненість українській команді.» І далі футбольний оглядач «Ґардіан» вигуку – «чудовий Максим Калиниченко, котрий зробив дві голові передачі і сам забив гол з пасу Андрія Шевченко». Американська «Інтернешнел Гералд Трібюн» зауважує у вівторок, що «прохолода в Гамбурзі вернула до життя українців». І далі американська газета пише: " в другому таймі Україна тримала гру з Саудівською Аравією під своїм контролем і довгий пас Максима Калиниченка знайшов голову Андрія Шевченка, що призвело до третього гола у саудівські ворота"

Півзахисник команди Тунісу Жаухар Мнарі: Ми продовжимо грати у атакуючий футбол і поставимо на карту все щоб перемогти Україну
.

Разом з тим є й чимало критики на адресу української команди. Той же оглядач «Файненшел Таймс» вважає, що «український захист і в матчі з Саудівською Аравією не завжди міг контролювати ситуацію з м’ячем у своїй штрафній». І далі зауважує, що кращі команди, а Туніс є такою, не прощатимуть подібних промахів українським захисникам.

Ройтерс та інші аґенції наводять слова тренера Тунісу – француза Роже Лемерра, з командою котрого українські футболісти проведуть вирішальний матч у п’ятницю. Так от, цей фахівець сказав: «Якщо ми виграємо, то будемо в числі 16 найкращих команд. Але це буде дуже важко зробити, обидві команди знаходяться у подібній ситуації». А півзахисник команди Тунісу Жаухар Мнарі пообіцяв у інтерв’ю німецьким журналістам: «Ми продовжимо грати у атакуючий футбол і поставимо на карту все щоб перемогти Україну». Як відповість Україна, ми дізнаємося у п’ятницю надвечір.
XS
SM
MD
LG