Доступність посилання

ТОП новини

Корейські інвестори хочуть працювати в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 21 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Такий намір оприлюднив під час зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Хо Сун Чел.

Одеса стала другим, після Києва, українським містом яке відвідав пан Посол від часу призначення на цю посаду у березні цього року.

„Я обрав Одесу, бо саме тут є великий потенціал для співпраці з Південною Кореєю”, наголосив Хо Сун Чел.

Серед першочергових завдань, на шляху активізації двосторонньої співпраці, він назвав можливе підписання угоди про побратимство між Одесою та південнокорейським портовим містом Пусан. У цьому місті мешкає 5 мільйонів осіб.

Йшлося про можливості обміну делегаціями для вивчення досвіду Республіки Корея у галузі адміністрування.

Корейських інвесторів також цікавлять перспективи інвестування у будівництво, туристичну галузь, промисловість, галузь високих технологій, перспективи контейнерних перевалок.

Зустріч в мерії Одеси
Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні висловив сподівання, що зі скасуванням у липні 2006 року візового режиму між обома країнами – „корейський бізнес звертатиме особливу увагу на можливості співпраці з партнерами з України, зокрема, і Одеси. Минулого року понад 4 тисячі туристів з Південної Кореї відвідали Україну. Цього року кількість туристів має збільшитися у двічі. Я ще не повною мірою ознайомився з Одесою, але вже бачив як багато в вашому місті пам”ятників архитектури”.

Нині в Одесі вже працюють півтора десятки спільних підприємств, які мають у своєму статутному капіталі південнокорейські інвестиції.

Ймовірно, що найближчим часом великі відомі південнокорейські кампанії, зокрема і такі як „Самсунг”, будуть звертатися до Одеської міської Ради з пропозиціями про можливу співпрацю.
XS
SM
MD
LG