Доступність посилання

ТОП новини

Зелений чай – рятівник від спеки.


Богдана Костюк Київ, 23 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У спекотну літню днину склянка зеленого чаю втамує вашу спрагу краще від охолодженого пива чи мінеральної води. Про це нагадують у перші гарячі дні червня американські та британські науковці.

Людство могло би позбутися багатьох проблем, пов’язаних із здоров’ям, якби вживало регулярно зелений чай. У цьому переконаний американський дослідник Джеффрі Бламберг:

“Я би радив навіть лабораторним мишкам вживати зелений чай, щоби позбутися ризиків захворіти на рак. Ми з колегами провели чимало досліджень і переконались: постійне вживання зеленого чаю зменшує ризики захворіти у старості на хвороби Альцгеймера і Паркінсона. Завдячуючи хімічним складовим зеленого чаю, літні люди можуть позбутися артритів, пухлин, запалень. А ще хочу надати оптимістичної інформації сучасній молоді: якщо замість слабко алкогольних напоїв чи “Кока Коли” ви вживатимете більше зеленого чаю, ваш мозок буде здатен краще запам’ятовувати інформацію, що ви її отримуєте у школах чи університетах. А усіх, кого турбують болі у серці, потішу тим, що вживання зеленого чаю дозволить вам незабаром позбутися серцевих нападів, зменшить ризик серцевих захворювань”.

Доктор Бламберг нагадує про давні східні традиції чаювання- адже традиційно, народи Далекого Сходу і Середньої Азії долають літню спеку і високу вологість за допомогою зеленого чаю. І киргизькі народні пісні, китайські казки та японські легенди передають наступним поколінням, серед іншого, корисну інформацію про зелений чай. В Україні зелений чай можна вільно знайти у продажу, його варто заварити киплячою водою відстояти трохи – і розлити по маленьких чашках або й по великих склянках. І пити маленькими ковтками, насолоджуючись смаком чаю, літа, здорового життя.
XS
SM
MD
LG