Доступність посилання

ТОП новини

За Україну вболівають по всьому світові.


Василь Зілгалов

Українські фани у Мозамбіку
Прага, 23 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Після матчу Кубка світу з футболу у Німеччині між збірними України і Саудівської Аравії український форвард Андрій Шевченко сказав, що найбільше його вразило те, що за українську команду вболівають українці з різних куточків світу. І дійсно, як розповідають українці з Австралії, Америки, Великобританії, з Мозамбіку – всюди вони вболівають за свою команду і бажають їй вийти у фінал Кубка Світу. Напередодні матчу Україна –Туніс наш колега Василь Зілгалов розпитував українців з різних куточків світу про футбол. Ось що сказав про те, як тішаться українською національною командою на Кубку світу вболівальники в Австралії, голова Союзу українців у цій країні Стефан Романів:

"У перші дві гри люди збиралися. Очевидно, в перші дні ми в одній програли, але була надія на краще, і так воно вийшло. А тепер ми надіємося і готуємося по всіх наших громадах, по цілій Австралії. Маємо наших людей тепер у Німеччині, цілу групу, яка з Австралії поїхала і об"єдналася з більшою групою в Україні - і дуже цікаво, що під час гри. Тому що сьогодні маємо новітні технології: через мобільні телефони ми також із тим злучені . І сам факт, що якраз тепер у Німеччині є велика група українців з різних частин світу і всі об"єдналися навколо синьо-жовтого прапору . І всі кричать: “Браво!” І всі кричать: “Україна!"

Голова Українського Конґресового комітету Америки Пан Михайло Савків розповідає: "Знаєте, не лише у Вашингтоні, а й по цілій Америці, там де є зібрання у більшій кількості української громади, вони збираються в українських Народних домах, в українських клюбах дивляться, слідкують за українською командою, і прагнемо до того, що Україна виграє".

Голова української громади Великобританії доктор Володимир Мазур розповів не лише про вболівання, а й дав прогноз на матч Україна – Туніс:

Дмитро Яцюк
"Вболівають так, як рідні діти України, як сини і дочки, і очевидно хочуть, щоб стали ми чемпіонами. Наш Союз українців у Великій Британії, і ми маємо культурні центри повсюди в Англії і Шотландії. І в більшості наших центрів є товаристські клуби, де є телевізори. І я думаю, що ми повинні виграти у Тунісу - 2:0".

Ми також зв’язалися з українськими вболівальниками в африканському Мозамбіку, в Мопуту. Ось що розповів Дмитро Яцюк:

"У даний момент нас небагато, десь трошки більше десяти людей. І в даний момент ми сидимо у одному з приватних барів у центрі міста на півдороги від посольства Південно – Африканської республіки. У перші дві і це третя гра - ми сидимо у цьому барчику і вболіваємо за Україну. І коли гол заб’є Україна, хтось кричить: “Гоооол!” Хтось: “Даваааай!Давааай,Україно!” Хтось кричить прізвище гравця, який забив: “Шеееева! Ребров! Молодець!” І ми думаємо, що у другом таймі Україна заб''є Тунісу і піде далі".

Так воно і сталося! Вперед, Україно!"
XS
SM
MD
LG