Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронні органи Криму порушили дві кримінальні справи стосовно учасників акцій протесту довкола проведення міжнародного військового навчання «Сі Бриз 2006»


Про це повідомив журналістам у Сімферополі заступник начальника Головного управління МВС України в АРК полковник міліції Микола Федорян.

За його словами, одну кримінальну справу порушили за фактом перекриття дороги і порушення громадського порядку під час слідування колони з американськими резервістами, а другу - за фактом блокування автомобіля Посольства США.

Микола Федорян зазначив, що за законом, слідство протягом двох місяців повинно з’ясувати хто несе відповідальність за подібні дії. Водночас, як зауважив він, "стаття передбачає в основному відповідальність організаторів, а враховуючи, що організаторами були народні депутати України, я думаю, що тут проблематично буде вирішити це питання".

Він підтвердив, що в акціях протесту брали участь і громадяни Російської федерації зокрема - депутати Державної думи і голова Компартії РФ, п’ятеро членів ЛДПР і два журналісти РФ.
XS
SM
MD
LG