Доступність посилання

ТОП новини

Завтра Верховна Рада спробує привести до присяги суддів Конституційного Суду


Про це народні депутати домовилися сьогодні. З такою пропозицією погодилися три фракції: СПУ, БЮТ та “Наша Україна”. Ініціаторами цього виступили представники “Нашої України”.


Про це народні депутати домовилися сьогодні. З такою пропозицією погодилися три фракції: СПУ, БЮТ та “Наша Україна”. Ініціаторами цього виступили представники “Нашої України”. Микола Катеринчук зауважив:

“Ми вважаємо, що це грубе порушення прав людини. Тому напередодні свята Дня Конституції ми вважаємо, що це потрібно зробити. Тим паче, що це не є якась особлива процедура. Це практично можливість їм зачитати цю присягу в стінах Верховної Ради”.

Натомість соціалісти вважають, що розглядати це питання, допоки не сформований державний апарат, недоцільно. Іван Бокий наголосив:

“Закон про Конституційний Суд передбачає процедуру прийняття присяги за обов’язкової участі президента, голови Верховної Ради і прем’єр-міністра. І обов’язкова умова – потрібен висновок правового комітету Верховної Ради. Такого комітету немає, немає голови Верховної Ради, немає прем’єр-міністра”.

Проти такої ініціативи “Нашої України” виступили представники опозиції. Комуністи обіцяють блокувати трибуну та не впускати до сесійної зали Президента. Раніше Віктор Ющенко заявляв, що не підпише коаліційне подання на посаду прем’єр-міністра, доки парламент не приведе до присяги суддів Конституційного Суду.
XS
SM
MD
LG